tirsdag 11. juni 2013

Til kvinner i overgangsalderen!

Menopausen er en merkelig periode da kroppen, utenfor din kontroll, overtar og gjør som den vil! Du har trodd at hetetokter var noe andre mennsker hadde, men oppdager plutselig selv disse "tropiske" øyeblikkene eller problemer med termostaten. Plutselig forandre menstrasjonene seg, du legger på deg, får hetetokter og rødmer, føler deg ekstremt emosjonell, hurpete, irrasjonell og kanskje trist over at denne perioden i livet ditt tar slutt. Denne livsendringen påvirker ikke bare kroppen, men også forholdene dine og de følelser du har overfor deg selv. Det er nå du blir virkelig godt kjent med deg selv, dropper alle merkelappene og klart ser hvem du er!
Det kan også være en tid med depresjon, tap og usikkerhet. Du frykter å bli lite tiltrekkende, miste din sex appeal og appetitt på sex i tillegg til at livet ikke lenger har mening. For de fleste kvinner gir det å være mor mening og retning. Menopausen kommer vanligvis på et tidspunkt da barn flytter hjemmefra, så det kan føles som din rolle eller din grunn til å eksistere nå er borte. All spenning eller tristhet øker de fysiske problemene du opplever, siden stress påvirker hormonnivåene og hormonbalansen. Dette gjelder spesielt temperaturforandringer - svettetokter øker med stress og kan minske ved dyp avslapning.

Mange kvinner bruker årene mellom 30 og 50 til å ta seg av andre og setter sine egne behov på sparebluss. Nå er tiden inne til å bli venner med deg selv, å finne ut hva du har lyst til å gjøre. finne din egen lidenskap, reagere på dine egne behov. Dette behøver ikke å gå på bekostning av partner eller familie - snakk istedet med dem om disse forandringene og be om deres støtte.
Det er nå du skal springe ut! Du har kanskje lyst til å danse eller begynne med fjellklatring - uansett hva det er, bør du gi deg selv frihet til å utforske og oppdage en ny måte å eksistere på!

-Deb Shapiro, "Din kropp speiler ditt sinn "

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar