mandag 10. juni 2013

Rens kroppen

Hvorfor avgiftning er nødvendig!

Hvis du har en gjennomsnittlig, vestlig livsstil og lider av en rekke mindre plager, er det svært sannsynlig at du trenger en avgiftning.

Avgiftning nøytraliserer giftstoffer og fjerner dem fra kroppen ved å hjelpe utskillingsorganene (hud tarmer, nyrer, lever og lunger) til å fungere effektivt. Denne prosessen har aldri vært viktigere: hver eneste dag blir vi bombardert med miljøgifter. Man antar at disse stoffene etterhvert nedsetter kroppens evne til å regulere viktige, biologiske prosesser som er nødvendige for helse, vekst og reproduksjon. Vå vestlige livsstil øker problemene.

Mange mennesker har et høyt stressnivå og et kosthold med mye sukker, fett og bearbeidet mat og lite viktige næringsstoffer. En slik livsstil mishandler kroppens finstemte funksjoner og hemmer de renselsesprosessene i leveren som nøytraliserer og eliminerer giftstoffene.
Naturopater mener at utbredelsesn av hormonproblemer, tretthet, muskelsmerter, hodepine, infeksjoner, virussykdommer, fordøyelsesproblemer, allergier og mange former for kreft viser at giftbelastningen er for høy. For mange giftstoffer kan svekke kroppen, og overforbruk og misbruk av antibiotika reduserer kroppens evne til å angripe og ødelegge nye stammer av resistente bakterier og ondartede virus. Dermed kan kroppens system bli mer sårbart og åpent for skadelige infeksjoner.

Immunsystemet sliter:
En forhøyet giftbelastning virker negativt på immunsystemet, som er programmert til å forsvare kroppen mot angrep fra virus og skadelige bakterier. Matintoleranse og allergi blir sett på som tidlige tegn på at kroppen er blitt skadet og at immun- og fordøyelsessystemene er svekket. Leger kan foreskrive medisiner mot allergier, for å lette de akutte allergiske symptomene. Men de når ikke roten av problemet, nemlig at kroppen er overbelastet av giftstoffer.

Fordøyelsen og giftstoffene:
Dårlig fordøyelse, en doven tarm, ufullstendig utskillelse av giftstoffer gjennom fordøyelseskanalen og huden, redusert lever - og nyrefunksjon - alt dette bidrar til et høyere nivå av giftstoffer og svkker kroppens evne til å fungere som den skal.
I en dårlig fungerende fordøyelseskanal kan det være økt vekst av bakterier og gjærsopper som gjærer ufordøyde matrester og forvandler dem til reaktive forbindelser (digg). Disse blir siden tatt opp av kroppen igjen - en prosess som kalles "autointoksifisering" (selvforgiftnig). I tarmene har vi også noen såkalte nyttige bakterier som virker gunstig på fordøyelse og helse. Økt forekomst av ødeleggende bakterier og gjærsopp kan overmanne de nyttige bakteriene - dermed øker giftmengden ytterligere!

Stress øker giftbelastningen:
Varig stress øker giftbelastningen. Forskning viser at et høyt innhold av stresshormoner som adrenalin og kortisol kan forandre gunstige avgiftningsprosser og gjøre de om til skadelige avgiftningsprosesser - som øker emngden av giftstoffer - frie radikaler. Denne mangelfulle avgiftningen kan også føre til en opphopning av stresshormoner i blodet. Dette er en viktig grunn til helseproblemer og kan faktisk føre til utvikling av alvorlige sykdommer som kreft, diabetes og hjertesykdommer. Vi lever stadig mer stressende liv - derfor har behovet for en effektiv avgiftning av kropp og sinn aldri før vært større og viktigere!

Effekten av en vellykket avgiftning:

Økt energi
Bedret søvmønster
Mindre væskeopphopning
Mindre smerter
Bedre tenkeevne og konsetrasjon ++ hukommelse
En følelse av fornyelse på alle plan
En følelse av fred og ro

Bedre kan det vel ikke bli??

- Jennifer Harper, fra boken Medisin fra Naturen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar