søndag 4. november 2012

Trivsel - en mangelvare???

Det viktigste vi gjør i vår tid, på denne kloden - det er å trives!
Hvordan skal vi kunne trives når vi lever i en tid og på et sted der alt raser rundt oss? Myndighetene skjuler sannheten foran øynene våre. Media fokuserer kun på sex, vold, drap, kjendisers privatliv osv. Maten vår og drikkevannet vårt inneholder giftstoffer som sakte men sikkert sløver ned nervesystemet vårt - og hindrer sansene våre i å fungere optimalt.
Vi kan stille oss spørsmålet; har vi det egentlig bedre i vår rike del av verden enn de som lider av fattigdom og nød? Er det egentlig bedre å leve med depresjon, angst, spiseforstyrrelser, personlighetsforstyrrelser, "ADHD", autisme, beinskjørhet, diabetes, hjerteogkar-lidelser, kols, kreft, Hiv/aids osv???
En verden full av lidelser er det jeg ser. Mennesker som har mistet livsgnisten. Mennesker som lever i frykt for hva morgendagen bringer. Barn som kjemper en kamp hver dag for å få oppleve omsorg og kjærlighet.
Jeg ser det i øynene deres - de har gitt opp. De er fanget, de er slaver av et system som har låst oss fast, nedtynget i gjeld, nedsløvet av gift (les: sukker, raffinert mat, herdet vegetabilsk fett, aspartam og andre søtningsstoffer, kjemiske sprøytemidler, fluor, klor, glutamat osv)
Hvordan skal vi klare å våkne opp? Hvordan skal vi lære oss å leve og trives? Hvordan kan vi vekke opp livsgnisten igjen? Den som får oss til å sprette opp hver morgen, den som fyller oss med glede og kjærlighet?

Er du en av dem som tenker når du våkner og morgenen; "nok en dag.. jaja får vel opp å tjene til livets opphold - få barna i barnehagen, komme seg på jobb, gjøre pliktene, hente barna i barnehagen, lage middag, kjøre barna på trening, kanskje jeg får en liten stund for meg selv, hente barna, lage kvelds, få barna i seng og slå på Tv`en......." Er du en av dem som føler du har mistet livet, men allikevel "lever" ??
Det er håp for alle - men det er bare du selv som kan bryte ut av det mønsteret du lever i. Det trenger ikke være sånn! Det finnes andre løsninger.

Trivsel oppnår vi ved å leve ut den vi egentlig er!
Finn ut hvem du egentlig er! Hvem er du, langt der inne - der det ikke finnes penger, der det ikke finnes noen krav eller forventninger. Der bare DU er - bare DU. Hva ville du gjøre, hvem ville du være? For det er KUN DEG og bare DEG som skaper din egen virkelighet!

Loven om tiltrekning - en universell lov som fungerer på lik linje med alle andre fysiske lover.
Det DU gir oppmerksomhet i livet ditt, er det du tiltrekker deg.
Det kan være vanskelig å leve etter denne loven, fordi den fungerer omtrent motsatt av den tilværelsen vi er oppvokst i!
Hvis du føler frykt, angst, hat ol - ja, da tiltrekker du deg situasjoner og mennesker som forsterker disse følelsene.
Hvis du føler kjærlighet, glede, omsorg for andre - ja, da tiltrekker du deg situasjoner og mennesker som forsterker dette!
Hvis du føler du mangler noe. Hvis du føler at ingen ser deg, at ingen anerkjenner deg eller elsker deg. - ja, da tiltrekker du deg faktisk mennesker som ikke ser deg, som ikke anerkjenner deg eller som ikke elsker deg.
For å snu dette, må vi snu måten vi tenker på. For å tiltrekke deg det du mangler, må du faktisk slutte å tenke "stakkars meg" og begynne å gi det du selv føler du mangler. Anerkjenne andre, se andre, elske andre - selv de som ikke gjør deg godt.
Hvis du i en situasjon tenker på alt det som kan gå galt - ja, da tiltrekker du deg alt det som kan gå galt, og sjansen for at det faktisk går akkurat sånn du har sett det for deg i hodet - er det som vil skje.
Dersom du krysser en bekk, og tenker "nå må jeg ikke falle ut i, nå må jeg ikke falle ut i" - ja, da er sjansen maksimal for at det faktisk skjer! Prøv å tenke "dette klarer jeg, dette mestrer jeg! "

Og dette sier jeg - kun fordi jeg har opplevd det på kroppen, ikke bare utenpå, men også inni. Det fungerer!
Står du opp om morgenen og oppdager du har dårlig tid, ja - da ligger plutselig smoothien i en stor lilla dam på gulvet, alle lysene i lyskrysset blir røde når du kommer kjørene, du får foran deg alle biler som kjører sakte og du kommer for sent på jobb! :)

For at denne prosessen skal bli lettere å jobbe med, er det viktig å se på hva vi putter i kroppen. Hvilken bensin vi gir til bilen og kvaliteten på oljen er viktig for at bilen skal gå bra - ikke sant? Sånn er det kroppen vår og. Den setter aller mest pris på rein mat. Den som er fri for tilsetninger, den som ikke er bearbeidet. Ja, aller helst liker den rå mat, den som fremdeles lever - i hjel kokte grønnsaker er ikke favoritt. For i kokeprosessen har alle vitaminene blitt drept, sammen med alt annet som lever - bla. enzymene som hjelper til med fordøyelsesprosessen!
Kroppene våre trenger en skikkelig opprensing, sammen med tankesettet vårt - og dette er noe som henger veldig tett sammen! Tro det eller ei - eller finn det ut ved å prøve!
Rens kroppen med urte-te (brennesle, løvetann osv) spis rå, grønne grønnsaker - aller helst økologiske. bruk oljer av topp kvalitet - økologisk, ekstra virgin!
Bruk uraffnerte salter (havsalt  eller himalaya salt fra helsekost) VI TRENGER sårt disse mineralene! Drikk masse vann - reint vann! Og det sier jeg - reint vann begynner å bli en mangelvare. hent helst vann fra reine kilder, fjellvann, rennende vann. Vannet i krana de er forurenset - spesielt hvis du bor i byen.
Spiser du kjøtt og fisk - prøv å få tak i det reine kjøttet - vilt kjøtt, vill fisk - kjøtt fra dyr som selv har valgt hva de vil spise!
Gå turer, senk tempoet i hverdagen, gjør yogaøvelser eller stretching for å frigjøre ting i kroppen, i muskulaturen som hindrer deg i å være et fritt bevegende menneske uten smerter!

Hvis du lurer på noe angående kosthold eller trening/bevegelse kan du sende meg en privat mail: lottehag@gmail.com   så skal jeg svare deg så godt jeg kan og så fort jeg får anledning!

Gjør deg selv denne tjenesten - snu livet ditt nå! Det er aldri for sent! :)

1 kommentar:

  1. Du skriver så utrolig mye bra på bloggen din som eg kjenner med så utrolig godt igjen i. Tanker som eg trudde eg nærmast var aleine om, så herlig å sjå at det finnes mennesker der ute som deler desse tankene!

    SvarSlett