mandag 8. mars 2010

Kvinnedagen!

Stod opp klokken 07.00 i dag, for å rekke første bussen til Courmayeur i Italia. Vi (nina basberg og meg selv) rakk ikke den "planlagte" bussen ned til sentrum, så vi så oss nødt til å haike. Fikk haik med en innrøyka franskmann, men bare ned til le tines, som er halvveis. Så fikk vi haik med et engelsk par, men ettersom Ninas brett ikke gikk inn i bilen, måtte vi hoppe ut igjen. Vi stod der rådville noen minutter før det kommer opp et glimrende forslag om å ta toget. As if we speak.... der kom toget, og jeg løper i full fart over togskinnene med toget 50 meter unna. Det tutet og bråket, og til ingen nytte, for det toget vi skulle med var på den siden vi opprinnelig stod. da jeg kom over til andre siden igjen, var det en mann som prøvde å forklare at det var livsfarlig å løpe over der med toget i nærheten.... høyspente skinner og greier! jaja, det var dagens gode forsøk på selvmord!
Vi møtte Vivan Aasen i sentrum og kom oss på riktig buss - den hadde vi forøvrig ikke booket på forhånd, og damen i disken ble rimelig sur da vi kom styrtende for å få billetter...
Da vi ankom Courmayeur måtte vi stoppe innom for en espresso, for å våkne litt og dandere Go pro kameraene våre. Dette var nemlig dagen for 3 kvinnelige brettkjørere uten dominanse av verken mannlige brettkjørere eller skikjørere - og filming var på agendaen!
Vi tok heisene helt til tops, og fulgte en innmari lang og slitsom travers til skiers høyre, og det som ventet oss på andre siden av fjellet var deilig pudder og et langt langt run!
Det var absolutt verdt det, vi filmet masse, droppet noen småklipper og koste oss. Det var tre overopphetede jenter som kom ned til bunn igjen. Nina ballerina hadde mistet hodekameraet sitt på veien, så vi ble tvunget til å ta den samme turen en gang til. ikke det at vi var lei oss for det!
Først tok vi en lunsj og brukte opp de få euroene vi hadde i lommene på te og kakao. Der vi satt var det også noen britiske damer - faktisk var vi bare damer i rommet, og det passet jo bra siden det var kvinnedagen!
Så bar det helt til topps en gang til, og denne gangen gikk traversen atskillig raskere - det var jo og kanskje fordi vi ikke hadde så innmari god tid, siden vi var avhengige av å rekke bussen hjem igjen.
Vi kjørte followcam hele veien. fant ikke kameraet til Nina, men hadde det absolutt like bra som i himmelen!
Kom ned mye tidligere enn planlagt, så vi satte oss på samme kafè som på morgenen og bestilte oss hver vår øl. Siden Vivian og jeg hadde glemt penger og kort, skulle Nina legge ut for alle, som hadde med seg Visa`n -----trodde vi. For der tok vi feil, Nina fant ikke kortet sitt, og vi ble tvunget til å gå inn i baren for å melde at vi ikke kunne betale. Masse italienske gloser som vi ikke forstod... men at det var vårt problem, betale måtte vi.
Etter en del om og menn kom det en snill italiensk mann og ordnet opp for oss. vi ble sendt ut med ølen igjen, og drakk den med skyldige fjes.... smakte den egentlig så godt som den skulle nå???
vel vel, vi kom oss tilbake på bussen - godt fornøyde med dagen, selv om det ble litt svinn på "regningen" .... tross alt var det jo kvinnedagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar