mandag 19. desember 2011

Den vidunderlige følelsen av frykt

"Jeg innser at det fortsatt finnes mange mørke områder i meg, men de skal renses etter hvert, med utholdenhet og mot!" - Paulo Coelho

Jeg åpnet boken til Karina Hollekim "Den vidunderlige følelsen av frykt" og forstod med et at jeg ikke behøvde å lese boken. For bare ved å holde den i hånden, skjønte jeg at hun ga meg en bekreftelse på det jeg lenge har følt inni meg.
Vi søker alle etter frihet - den ultimate frihetsfølelsen. De som driver med aktiviteter der en risikerer sitt eget liv, er så nær ved å forstå sannheten, nettopp fordi de setter sitt eget liv i fare. Og noen trenger disse sterke, intense opplevelsene for å føle frihet i seg selv. men så oppdager en at det ikke er nok. Vi vil alltid søke mer og mer og mer - tilslutt skjer det noe, som om man møter en usynlig murvegg. Den slår oss tilbake med full kraft, og lærer oss at den ultimate friheten kan man ikke finne i et frittfall eller i en fjellvegg eller i en trippelcork. Den ultimate friheten finner vi når vi er villig til å gi slipp på oss selv. Gi slipp på vår egen identitet og alt vi elsker mest i denne verden. Det er når vi innser at vi ikke eier noenting, ikke engang oss selv

Og hva betyr det da å konkurrere annet enn å smake på en følelse av frykt? For konkurrerer vi egentlig mot noen andre enn oss selv? En kamp for å overvinne frykten i oss selv. For at vi skal vinne en konkurranse, må det bety at noen andre må tape, i stedet for at vi innser at alle fortjener like mye å være vinnere.
Vi er alle sprunget ut fra en og samme kilde. Det betyr at vi er alle like mye verdt - Ingen har rett til å påberope seg å være bedre enn noen annen. For vi sitter alle på ulike kvaliteter og kunnskaper som vi kan dele til andre og hjelpe dem med å samle bitene i livets store puzzlespill.
Vi må få love til å være det vi egentlig er ment å være. Det er det vi må finne tilbake til! Det er kunstnere vi er - og det kommer til uttrykk gjennom alt vi gjør, enten det er sport, maling, tegning, matlaging eller lek. Det er den tiden vi føler oss fri og bare gjør, og bare er. Der tiden forsvinner og reglene opphører. Ingen systemer kan fange deg der, for du bare er!

I går var jeg i Sogndal og gikk topptur. De andre jeg skulle møte hadde begynt å gå litt før jeg var klar, hvilket gjorde at jeg fikk rusle oppover i mitt eget tempo og nyte naturen rundt. Det er alltid litt tungt med sesongens første tur, men jeg nøt slitet til det fulle. Svetten rant og beina var tunge - men det føltes helt fantastisk å vandre gjennom urgammel skog av trær med greiner som hang tunge av vekten av snø. Solen gløttet så vidt frem mellom skyene og etterlot seg et magisk lys. Da jeg kom opp over tregrensa skjønte jeg hvor jeg hører hjemme. Der oppe blant de mange fjelltoppene, dekket med puddersnø. Der oppe blant ørnene, hvor man kan få et overblikk over verden og finne fred i seg selv. Det var magi rundt meg på alle kanter!
Turen ned var betalingen for strevet opp! Store, deilige puddersvinger - og så gjennom skogen. Det beste jeg vet! Dette var næring for min fysiske kropp og det var næring for sjelen min!

TAKK

1 kommentar:

  1. Ja, du snakker sannhet. Jeg liker det, fordi det resonerer med noe inni meg. Med livskraften. Må vi fortsette å lære om oss selv og utvikle oss som mennesker.
    Tuva

    SvarSlett