lørdag 31. januar 2009

Konkurranseuka

Mandag: Big powder day, kjørte rundt med de finske jentene og Nathalie fra Sweits. Den øverste heisen var stengt, men vi hadde det fantastisk kult i den 3. heisen. På slutten av dagen hooket vi opp med Andrew, guiden som vi møtte på flyet fra Moskva, og han viste oss noen bra run, skiers left i skogen.
På kvelden var det løpermøte, og vi fikk vite at det ikke skulle bli konkurranse tirsdag.

Tirsdag: Våknet opp til overskyet vær og kribling i beina etter å få kjøre toppheisen med urørt snø!
Vi hadde Bib utlevering på toppen av 4 seteren, med full TV-dekning – unødvendig stor greie etter min mening. Etterpå var det full guffe under heisen. Fikk droppet et par solide klipper, noe ryggen min noterte seg senere på dagen.
Løpermøte på Vertikal – panelet hadde bestemt seg for å ikke kjøre konkurranse onsdag på grunn av snøfall og skredfare, hvilket var helt greit for meg. Storkoser meg i det russiske pudderet!

Onsdag: Våknet opp til strålende sol og tenkte selvfølgelig at det hadde vært en perfekt dag for konkurranse. Beina mine begynner å bli blytunge etter 5 dager med pudder, men opp igjen, ut å cruise. Kan ikke la det være. Det er så mye terreng å utforske!
Arrangørene har bestemt at det blir 1. konkurransedag i morgen, så vi har knipset 100 bilder av facen og gleder oss til kollokviegruppe på rommet med rødvin og linjevalg. Kollokviegruppa består av Ane, Tonje og meg + Nina som stadig lærer og Nathalie (min konkurrent) som flyr litt inn og ut.
Blir tidlige kvelder, da vi er temmelig utslitte etter lange dager på ski og brett.

Torsdag: Opp klokken 05.45 for frokost. Heldigvis fikk vi grøt, ellers hadde jeg ikke fått ned en bit. Shuttle klokken 07.00 og en time med heis til toppen!
Vi fikk litt tid til å kikke og vurdere siden jentene startet sist. Jeg hadde bestemt meg for ei linje ganske tidlig, den så bratt og fin ut med urørt pudder. Da vi kom opp på toppen ble jeg litt sjokkert, for åpningen på linja mi må ha vært 60 grader bratt. Jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle angripe greia, men var allikevel fast bestemt på å gå for den. Ane hadde valgt samme sted, det hadde og Aline i min klasse og Stina i Alpint.
Så kom turen til meg, jeg må innrømme at jeg hadde litt problemer med å puste rolig. Første gang jeg har valgt en type linje som dette. Det eneste jeg tenkte på var at jeg skulle svinge. Jeg skulle ikke bare skrense ned. Og det gikk – jeg kom meg helskinnet igjennom uten altfor mye trøbbel, cruiset ned siste biten og var helt pumpa da jeg endelig kom ned til mål. Fantastisk følelse å ha gjennomført.
Jeg kjørte et par turer med amerikanske Jamee etter dette, så kjørte vi om kapp ned til afterski. Ble noen timer å vente på prizegiving, men det var verdt det da jeg endte på 3. plass.

Fredag: Opp like tidlig, og heis til toppen bare for å få vite at det ikke skulle bli noen konkurranse i dag på grunn av skumle forhold i siden. Dermed fikk vi god tid til å ta bilder og inspisere facen nedenfra. Kjørte noen turer og endte opp i (magic forest, yeah right! haha) siste turen. Det var så tung snø at det var umulig å kjøre.
Løpermøte og middag på trikoni, ble noen øl og tidlig kveld.

Lørdag: Tidlig opp og klar for konkurransedag 2. Vi måtte gå ca en time for å komme til start, det var mye vind, så jeg holdt på å blåse over ende flere ganger.
Jeg hadde valgt meg ut en ganske enkel linje, der jeg kunne kjøre fort, og et klippeparti midt på. Satte landingen og alt gikk som det skulle, helt til jeg kom ned på traversen. Der klarte jeg selvfølgelig å rulle rundt. Det var et godt stykke ned til målstreken, så jeg var rimelig pumpa i beina!
Vi fikk sett en del av gutta kjøre og… men satt litt langt unna.
Ble en lang afterski denne dagen for å vente på prizegiving. Endte på 2. plass etter dagens kjøring, og 2. plass totalt for begge dagene. Intervjuer og autografskriving (haha) tok sin tid, så jeg var helt utsultet da vi endelig kom til hotellet. Vi spiste den tradisjonelle Chicken with a peach. Drakk litt vin og fikk ordnet oss i stand til festen i Sochi. Torgrim kjøpte en flaske russisk vodka til felleskapet, men stemningen på bussen var allikevel ganske laber. Det var den derimot ikke da vi kom til utestedet. Det var fotografer overalt, og fri bar de første timene. Vi heiv oss på dansegulvet ganske tidlig. Alle gutta vrengte av seg skjortene, og det var fullstendig texas frem til bussen gikk tilbake klokken 5. En god og trøtt gjeng!!

Søndag: Våknet av at Ane kom hoppende og sprettende inn på rommet mitt, ikke så altfor edru kanskje. Nina var ikke der, og ingen hadde sett henne heller. Var en redusert gjeng som satt ved frokostbordet. Etterpå hang og slang vi rundt i resepsjonen og prøvde desperat å komme oss på nett. Dager som denne er i grunn ganske bortkastet. Nina kom slentrende tilbake utpå formiddagen, etter å ha vært en natt på vertikal. Det andre hotellet, der det hadde vært nach og hipp hurra i bassenget!

Mandag: Dårlig vær og folk klare til å reise. Vi bestemte oss for å dra til Sochi på sightseeing; Tonje, Joakim, Torgrim, Nina, Fred, Henrik og Mathias – en herlig gjeng med andre ord. Fant en Kafe for lunsje, men ble en sterk splittelse i gruppa, da noen fant ut at de skulle spise på Mac. Da synes jeg det er bedre å sitte et sted det er litt røykfylt. Vi gikk videre til en gågate med masse boder. Kjøpe russisk dukke greie og røra litt rundt. Fikk meg et bad i svartehavet før vi tok taxi tilbake. Sløv dag, men godt for beina å få litt hvile! Spiste bare på hotellet da vi kom tilbake.
Nina leverte endelig passet sitt på vertikal, så vi venter i spenning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar